گالوانیزه در پنجره دوجداره به عنوان یکی از معیارهای کیفیت محصول نهایی به شمار می رود. گالوانیزه‌هایی که در داخل سطح مقطع پروفیل قرار می‌گیرند دارای شکل u می‌باشند و در ابعاد و ضخامت‌های گوناگونی تولید می‌شوند که در ادامه مطالب به بررسی آن می پردازیم.

ورق گالوانیزه :

ورق هایی از جنس فولاد هستند که معمولا سطح آنها با آلیاژی مانند روی پوشیده شده است.

علت استفاده از گالوانیزه در پنجره دوجداره

پروفیل‌های یو پی وی سی تولید‌شده از آلیاژ پلاستیکی می‌باشند، بنابراین قابلیت تحمل وزن و فشار بالا را ندارند، به همین سبب برای افزایش مقاومت و استحکام در و پنجره upvc در آن از گالوانیزه یو پی وی سی استفاده می‌کنند که از اجزای مهم در مونتاژ درب و پنجره دوجداره می‌باشند.

تفاوت گالوانیزه درب با پنجره :

ضخامت پروفیل یو پی وی سی درب بیشتر و عریضتر از پروفیل های پنجره بوده و بنابراین ابعاد گالوانیزه مصرفی در پروفیل های درب بسیار بیشتر از ابعاد مصرفی در پروفیل پنجره های دوجداره می باشد . درواقع تفاوت این دو در ابعاد آنها می باشد.

انواع ورق گالوانیزه :

ورق‌های با ضخامت استاندارد :

این نوع ور‌ق‌ها در ضخامت‌های ۱.۲۵ ، ۱.۵ و ۲ میلیمتر تولید‌شده و با توجه به ارتفاع، فشار باد و جزئیات اجرای درب و پنجره‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرند. طبق بررسی و محاسبات انجام شده بر نیروهای وارده به درب و پنجره‌ها و میزان بار وارده بر آن‌ها شرکت‌های تولیدکننده درب و پنجره‌های upvc به استانداردهای لازم جهت استفاده از ورق‌های گالوانیزه دست پیدا کردند که تمامی آن‌ها استفاده از گالوانیزه با ضخامت حداقل ۱.۲۵ میلیمتر را مورد تایید قرار داده و لزوم استفاده از آن را تاکید کرده‌اند.

ورق‌های با ضخامت‌های غیر‌استاندارد :

این نوع ورق‌ها در ضخامت‌های ۰.۷ ، ۰.۸ ، ۰.۹ میلیمتر تولید‌شده و در درب و پنجره‌های upvc مورد استفاده قرار می‌گیرند. علی‌رغم غیر استاندارد بودن این ورق‌ها، بسیاری از شرکت‌های تولیدی جهت پایین آوردن قیمت تمام ‌شده خود، اقدام به استفاده از گالوانیزه با ضخامت پایین کرده و با این کار از کیفیت درب و پنجره می‌کاهند. در نتیجه گالوانیزه تقویت شده پنجره دوجداره با ضخامت پایین موجب عدم استحکام پنجره در برابر فشار‌های خارجی خواهد شد و در دراز مدت باعث افتادگی، تغییر شکل و از رگلاژ خارج شدن پنجره‌ها می‌‌شود.

جایگاه گالوانیزه در پروفیل

تاثیر گالوانیزه با ضخامت‌های استاندارد و غیر استاندارد

نقش کلیدی و مهم گالوانیزه استاندارد در پنجره upvc این است که وقتی در داخل محفظه پروفیل یو پی وی‌ سی قرار می‌گیرد همانند یک واشر یا نگهدارنده عمل کرده و پیچ‌هایی که در نتیجه اتصال لولا، کانکتور و بست مولیون از پروفیل عبور می‌کنند را نگه می‌دارد. به همین دلیل پس از باز و بسته شدن زیاد و فشار وارده ناشی از وزن لنگه پنجره و شیشه به لولاها، ابن قطعه داخل پنجره اجازه جابجایی به پیچ را نداده و باعث نگهداری آن در جای خود می‌شود و درنتیجه طول عمر پنجره را افزایش می‌دهد.

استفاده از گالوانیزه‌های سبک و به عبارتی غیر استاندارد با ضخامت‌های کمتر از ۱ میلیمتر باعث می‌شود پیچ بعد از عبور از سطح پروفیل به ورق رسیده و به دلیل ضخامت پایین این ورق، امکان جابجایی و خورده شدن گالوانیزه وجود دارد و پس از ۱ یا ۲ میلی متر جابجایی، لولاهای پنجره از جای خود خارج شده ، رگلاژ پنجره‌ها بهم خورده و باعث بوجود آمدن مشکلاتی مانند از بین رفتن عایق حرارتی، عبور باد و باران، عدم عایق‌بندی کامل، شنیدن صدای باد از داخل پنجره و … می‌شود.

کاربرد در صنایع گوناگون

گالوانیزه به علت داشتن مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی در صنایع  کاربرد دارد. برخی از آن ها عبارت اند از :

  • صنعت کامپیوتر و الکترونیک
  • ساخت لوله بخاری و کانال کولر
  • صنعت برق مانند تابلوها و سینی کابل برق
  • صنعت خودروسازی (ساخت بدنه و قطعات داخلی)
  • تابلوهای راهنمایی و رانندگی و بیلبوردهای تبلبغاتی
  • و در صنایعی که  رنگ آمیزی، برشکاری و شکل دهی فلز مورد نیاز است
  • ساخت و تولید لوازم خانگی مانند وسایل گرمایشی ، سرمایشی، لباسشویی و …
  • صنعت ساختمان، در زیر سازی کناف، تقویتی درب و پنجره ها و در پوشش سقف ها و انواع کابینت آشپزخانه

مزایای استفاده

  • هزینه تولید پایین
  • ماندگاری و دوام پوشش
  • هزینه کم نگهداری این ورق ها
  • تشخیص آسان
  • مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی، خوردگی و اصطحکاک
  • طول عمر زیاد (حدود۲۰ تا ۳۰ سال)
  • سختی و استحکام بالا و آسیب پذیری به شدت پایین آن

تشخیص ورق گالوانیزه

به طور کلی ورق‌های گالوانیزه دارای سطحی براق و صیقلی هستند. همچنین، پوشش ورق‌های گالوانیزه در حدود ۱۰ الی ۲۷۵ میلیمتر بوده و از ضخامتی معادل ۰.۲ تا ۶ میلیمتر برخوردار هستند. ورق گالوانیزه به سه دسته گل درشت، گل ریز و بدون گل تقسیم می شوند که هر کدام کاربردهای مختلفی در صنایع دارند.

قیمت گالوانیزه برای مصارف مختلف

قیمت ورق گالولنیزه به کیفیت ورق گالوانیزه تولیدی و ضخامت آن بستگی دارد. البته نوسانات موجود در بازار نیز در قیمت ورق گالوانیزه بی تاثیر نیست. یکی از نکات مهم برای خریداران ورق گالوانیزه، انتخاب برند و کارخانه تولید کننده آن، نوع کاربرد و مصرف آن می باشد. به عنوان مثال در محیط‌هایی که با آب در تماس هستند، باید از ضخامت پوشش روی که موجب جلوگیری از زنگ زدگی می شود، اطمینان حاصل کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست